Bajs!!

Ja Alice små kluttar hela tiden o kämpar länge med bajset ibland.. men vad jag än gör så hjälper det ju inte.

Mellan varven var det ju så tidigare med innan smakisarna fast då kände man ju att man kunde vänta lite längre. Jag tyckte att det vart bättre så fort hon fick lite riktig mat men sen fuckade det upp sig igen.

Hon verkar inte lida för fem öre.. det var ju den där natten som hon sov dåligt o sen var hon kanske lite kinkigare på dagen efter men sen har hon varit sitt vanliga glada jag.

Kan det vara så att hon bara är sån som bajsar väldigt sällan mellan varven???

Bvc sa ju att med enbart ammning kan man lätt vänta 10 dagar med att bajsa då bröstmjölk är naturligt laxerande så man kan inte få forstoppning på det.. eller ska inte kunna normalt iallafall. Med riktig mat eller ersättning räknas man som förstoppad efter 3 dagar.

Kan väl inte säga att hon är förstoppad heller för det kommer ju lite lite i stortsätt varje dag... kan ju vara så att hon tar upp så mycket av det hon äter så det lixom inte blir mycket att skita ut.. eller kan det va så??


Denna fina..

Har Maria gjort till Alva! Så fina!!




4!!!!!!

Ja shit 4 läsare idag.. fast det är klart en av dem kan ju vara jag....

Kanske den då...

Va fan passar för mössa då då???





Den vr ju jävligt fin oxå... fast den gröna vet jag inte riktigt om den finns kvar.. o det vart mest rött nu.

Helst skulle jag vila ha en röd och rosa Jacka så det lixom passar till allt eller vad man nu säger.

Klurar...

Ja nu går hjärnan på högvarv kan jag lova!

Ni förstår mina kära tre läsare att Maria min kusin ska sy mössor till mina barn.. Så jävla snällt!!! Precis vad jag önskat mig o hade jag kunnat eller ska vi säga vågat så hade jag gjort det själv för länge länge sedan.

Men nu till kluret.. jag sitter o ska välja tyg o det är såååå svårt. Jag vill lixom ha allt ju.

Men så här funderar jag till Theodor. Jag vill ha två tyger eftersom det är så praktiskt att kunna vända på den. Theodor vill nog inte ha nått puttinutt då han ju är ja snart vuxen ni vet så ja typ nått sånt här:





Eller:





Man skulle ju säkert kunna ha de två med stjärnor rakt av men jag tänker att Tuffa Stojj vill kanske ha enfärgat att kunna välja på. De två enfärgade tygerna är dock bomull Maria funkar det??? Vad tycker du Maria eller ja alla ni andra två som läser oxå då förstås???

Till Alice då.. blir det fan mer klurigt just för att man inte är lika begränsad med färg o mönster men jag vill gärna att de matchar så först har jag nog tänkt denna:





Men sen blev jag orolig att de lixom ska skära sig totalt.. för det står att det prickiga tyget ska vara rosa och röd prickigt och inslag av röd vill jag nog gärna ha så man kan ha den till röda kläder.. ja för jag äskar ju rött. Så då funderar jag på att byta det rosa stjärntyget mot detta:



Men när jag sätter dem så här brevid varandra ser det ju inte alls bra ut.. Vad tycker ni?

Man kan ju såklart ta stjärn tygerna.. eller kanske ett enfärgat tyg som passar men ja fan jag sliter av mig håret HJÄLP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Åh vänta det här är ju sjukt sött oxå:



Vad tycker ni??????

Tutte diet

Ja idag får Alice gå på en tutte diet för hon har inte bajsat ordentligt på ett par dagar. Så idag skippar vi smakisarna hon brukar få på dagen o pumpar damen full med bröstmjölk istället. eventuellt får vi ta till katrinplommon o päron men vill testa med tutten först då man ju vet till 100 % att det har funkat förr.

Hoppas bara tuttarna räcker till till natten då hon ju brukar få gröt på kvällen.. men det tror jag faktiskt.


Skönt det där att man har tutten att ta till.. oxå därför jag hållt nere smakisarna i storlek för att man ska kunna behålla tutten. Alice skulle nog kunna äta hur mycket "riktig" mat som helst och hon gillar nästan allt man ger henne men jag vill ju inte riktigt byta ut nått mål än så varje mål försöker jag fylla på med tutte efter.


De senaste typ två veckorna som gått har hon varit lite rastlös o kinkig vid tutten vilket ju skrämmer mig lite så nu tuttar vi på så hon inte får för sig att sluta. Jag vill inte direkt byta ut nått mål mer än kvällsgröten då fram tills 6 månader... eller ja det är målet iallafall vi får se vad damen tycker.



Crap!!!

Sover så jävulskt dåligt! Igår natt var faktiskt Alice vaken en massa.. typ en gång i timman. Vilket ju är en homla massa för en bäs som vanligtvis vaknar en till två gånger per natt.
Inatt har Alice sovit gott men  jag har drömt massa otäckt. Vaknade o tjöt floder i värsta paniken.

Har spenderat lite kvalitetstid med bästa Jennie Bennie de senaste dagarna.. alltid lika underbart. Hoppas hon tittar förbi idag med :)!!
Tillsammans är vi starka!


Sötaste Jennie Bennie i bilen på väg hem efter att vi ätit:

Jag: "Imorn måste jag faktiskt städa"

Jennie: "Behöver du hjälp att städa Alexandra"

Jag: "Nej Jennie DU ska inte hjälpa MIG att städa"

Hon insisterar ett tag o till slut kommer vi fram till att hon på sin höjd kan få busa med Alice.

Skulle ju aldrig falla mig in att ta hjälp av Jennie för städning när det ju borde vara jag som städar åt henne... o vet ni mina tre kära läsare jag vet att hon menade allvar oxå.

Nähä Alice vaknade just.. bäst att starta dagen!

Som på film..

Ja fan ibland vill man att livet ska va som på film o ibland vill man bara att det ska vara normalt! Tänk att man aldrig blir nöjd!!!!!

4 års trots!

Ja fy sjutton Theodor beter sig som en tonåring. Dryg o vresig så det förslår. Det vändr på en sekund och man vet aldrig vad det kan handla om.

Exempel: Theodor har sedan vi köpt vinterskorna kunnat trycka i foten utan att knäppa upp dem. Jag har väl föreslagit ett par gånger att han ska knäppa upp dem iallafall då det ju gör det hela mycket lättare. Då har jag varje gång fått mig en avhyvling som heter duga, för det behövs ju verkligen inte!!!! Idag när jag hämtade han på dagis var det lite kämpigt att få på skon så jag satt som vanligt och tittade på då han ju brukar flippa om jag frågar om han behöver hjälp. Idag total flippade han och skrek åt mig att jag ju måste veta att han behöver hjälp och att jag måse förstå att jag måste knäppa upp hans skor... Ja hans ord!!!


Blir tokig ibland!! Själv stod man ju o svettades som en gris efter att ha kämpat mig fram genom alla jävla snövallar och Alice började skruva sig i vagnen för att hon började bli varm (Ja o för att brorsan vrålade oxå kanske). blir tokig och väldigt irriterande. Jag är dock väldigt säker på att trots eller vad det nu bör kallas är nyttigt för barn och att det är så man lär sig hantera ilska, besvikelser och annat. Jag vet så väl att han lixom behöver tömma och jag vet att det inte hade med skon att göra för fem öre... men ibland är det sjukt svårt att hålla sig lugn. 

Det här medförde ju att han var rätt sur mot mig hela vägen hem så varje chans han fick så klev han framför vagnen (bara råkade lixom 711 gånger) Jag ska bara tala om att det är jävligt svårt att inte knuffa ner ungen i en snöhög just då. Men ja nu är vi hemma och nu är han världens gulligaste Theodor igen <3!!!! 

PMS

Ja der verkar visst inte bättre! Hår monstret är framme o förstör och jag är arg som ett bi! Jag är så grymt besviken.. kanske blir det bättre när pms:ens tid är förbi. Kanske klarar jag mig utan sånt jag hoppats. Kanske bör jag sluta förvänta mig saker. I väntan på att Stojjan ska komna hem får jag väl hänga lite tvätt.. för den hänger då fan inte sig själv!

Sömnbrist javisst!!!

Sover som en kratta nu mera.. o det är inte Alice fel. Visst hon sover i sängen med oss men vaknar bara för det mesta två gånger per natt och somnar då om direkt vid bröstet. Men jag ligger vaken halva natten och vaknar väldigt ofta vid 5 snåret och har problem att somna om. På morgonen känns det fan som nån kört över mig med en lastbil. höften gör ont, knäna värker och nacken är precis så där på gränsen till nackspärr varje morgon. Brukar rätta till sig fram mor eftermiddagen men återkommer varje morgon. Varför undrar ja???

Prövar...

Testar att blogga från mobilen! verkar ju funka fast va svårt att skriv då jag inte kan se texten samtidigt som jag skriver o lat som man är orkar jag heller inte kolla igenom texten hela tiden så mest troligt är väl att det blir en masa fel.. ja fler än vanligt Alltså. Imorgon kommer äntligen Stojjbojj hem.. åh så jag saknar han!

Så fel så fel!!!!

Har inte blivit mycket sömn inatt. Jag kan känna hur du lider!!!!

Åh jag bara hatar när så fina människor drabbas av sånt här dumt o onödigt.

Det är faktiskt få människor i mitt liv jag kan räkna med i vått o torrt, Du hjärtat är en av dom! Många många många nätter har du hållt mig sällskap då tårarna inte vill sluta trilla och då tankara varit för många! Bara bara du är en sån där söt tjej o vän som helt plötsligt kan komma o tänka på en och skicka iväg ett litet "glöm inte bort att du är värdefull"

Du är så fin både på ytan och på insidan. Du förtjänar lycka!!! Önskar så jag kunde göra allt ogjort, trolla bort din smärta!!!!

Så overkligt!


Fina du jag finns här för dig! Tänker på dig dag som natt!!!! När du kommer hem ska jag krama dig så hårt så hårt <3!!

Morfar

Ja "morfar" var ju på besök i fredags!
Jag var skit nervös innan och som jag befarade hade vi typ inget att prata om. Theodor var skit arg på han och gjorde allt han kunde för att testa han.

Theodor ställer sig rakt framför "morfar" och säger "min favorit färg är rosa och lila". Sen får han den där minen som han brukar få när han luras och väntar på att bli påkommen. Han ser lite nervös ut och väntar på "morfars" reaktion. Jag öppnar munnen och börjar säga "Ja det är fina färger" när "morfar" utbrister "Nej men det är ju tjejfärger"

Så då var det alltså kört för han. Theodor beslutade nog då att en sån till vill jag inte ha. Han prövade ett par gånger till, bad "morfar" o brottas oså men han var för upptagen att prata om sig själv. 


Ja nu är det gjort iallafall.

Messade med Andreas igår.. Theodor hade berättat att han träffat "morfar" och hade oxå berättat att han inte hade några tänder. Avslutade med att han tyckte bättre om Morfar Kent! 


Känns lite olustigt att kalla min Pappa för morfar det är lixom nått man måste gjort sog förtjänt av... egentligen att få kallas pappa med men det har vi på nått vis malt in i så många år så det funkar men morfar.. nej det namnet tillhör nu mera Kent! Det beslutet har Theodor tagit själv nu så så är det!!!! 

Pung!!!!!!!!!!!

Kaffebryggaren strejkar IGEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jobbar på..

Jag jobbar på det.. fast Alice tycker jag är tråkig o har just bajsat så måste ta en bajs paus kan man säga. Men då vet du att jag är på G iallafall Maria!

Förlossningsberättelse

2011-10-09
Theodor är hos mamma/mormor åkte dit dagen innan och skulle gå med mormor på tipspromenad på söndags morgonen vid 11. Jag och Janne sover ut och gick väl mest och degade hela förmiddagen. Jag kände mig lite skum men inte mer skum än jag känt av och till i flera veckor. Har ju haft sammandragningar i evigheter känns det som och vissa dagar var det ju värr än andra.

Vi äter lite knäckemackor ser på nån film. Jag pratar med Cissi i telefon och berättar att jag känner mig lite skum. Hon tycker att jag ska ringa upp och se till att få komma dit.. jag håller väl egentligen med henne men fegar ur och tänker att jag tror säkert att det är nått bara för att det skulle passa så bra just denna dag då Theodor är iväg och för att jag helt enkelt så gärna vill att det ska sätta igång. Istället packar jag en liten BB väska och passar på att "vuxen mysa" med Janne i duschen. Då det var överstökat upptäcker Janne att jag blöder lite. "Är det här bra?" Frågar han och pekar på badkarsgolvet.

kl 13:52
Då ska det väl medges att jag blir lite orolig... fast jag känner ju absolut inget utöver det vanliga då. Men ja jag rotar fram nummret och ringer förlossningen förklarar allt. O ja jo om jag känner efter så kanske det känns lite i ryggen nu som jag aldrig kännt innan. BM säger att vi ska komma upp. Fast vi behöver inte skynda va frågar jag. Jo jag tycker nog ni kan komma direkt säger hon. Då blev jag ju lite små skraj.
Ringer mamma och ringer Cissi om jag inte minns fel. Sliter ner lite fler grejer i väskan (den var inte helt färdig). Stannar  till på OK och köper bananer, choklad och cola. hade ju inte hunnit äta nått. Janne köper snus.

kl 14:51 
Kommer till förlossningen.
Får först komma till ett förlossningsrum och de sätter ctg.. känner lite på magen och frågar lite frågor om jag inte minns fel. Eftersom jag haft en liten blödning ska även en doktor undersöka mig med instrument.
Blodtryck 119/70
Urinprov 4+blod.

Ca 15:30
Läkaren kommer och vi får då förflytta oss till ett undersökningsrum. ( jaha!!!! Tänker jag då får vi garanterat åka hem igen)
Läkaren ställer lite frågor, känner på magen (Alice protesterar och kickar han ordentligt) Inget fel på fosterrörelserna alltså :)!
Han gör ett ultraljud på magen och talar om att ag har lite i underkant med fostervatten men fortfarande inom gränsen av normalt. "vad betyder det" frågar jag "kan det vara så att vattnet gått"? Han svarar lugnande att "nej gud nej det tror jag verkligen inte, men jag måste göra ett vaginalt ultra oxå för att se vart blödningen kom ifrån".
Okej bara sära på bena tuta och kör. Jag låg mest hela tiden och klura på om jag kanske kunde ha tur denna gång och få syn på "ärtans" kön :P.
"cervix opåverkad" hör jag honom säga och tänker genast"Jaha nu vet jag att vi får åka hen... ingen bebis idag". Sen gräver han med ultraljuds staven i vad som verkar en evighet. Jag blir Skit orolig "vad är fel på min bebis??????"

Säger att han måste känna med handen oxå. "visst kör på". Gräver i en evighet även med handen. "ber om ursäkt om det är obehagligt". " Nej då ingen fara säger jag".

Läkaren vänder sig till BM och säger att han måste be henne känna efter oxå. WTF är det som är fel???

BM känner och hon är inte lite brutal måste jag säga. Fast det är hon väl medveten om och säger det till och med.

BM talar om att ja här blir det bebis idag!! VA???
Jag är öppen 6 cm hinnorna har brustigt så ja vattnet har definitivt börjat sippra.

Jag går in på toaletten för att klä på mig. Jag hör genom dörren att BM förklarar för Janne att jag måste få dropp fort då de inte vet när vattnet kan ha gått. Får jag inte i mig droppet 4 timmar innan bebis föds så måste vi stanna i 3 dygn på BB. Han frågar nått i stil med "Hur lång tid tror du det kan ta?" Hon svarar "Ja bebis har säkert kommit innan jag går hem iallafall och jag slutar 22".

Alla låter lite stressade och chockade så jag känner att jag måste fråga BM. Säger nått i stil med "Alltså nu låter du väldigt stressad, Finns det någon anledning till att jag borde bli orolig nu?"

Hon svarar "Jag stressad? Nej gud jag tycker om att föda barn det här blir jätte bra"


Hon eller läkaren trodde verkligen inte det var dags då jag var så otroligt lungn och inte hade ont.
Inte jag heller för den delen.

kl 15:58
Tillbaka till förlossningsrummet och där sattes antibiotika dropp. Då droppet "Gått in" eller vad man nu ska säga så gick vi ut o traskade lite (läs tog ett bloss) Snälla Cissi kom med MC mat till Janne. Jag fick ju inte äta något. Jag tjuvåt nästan en hel chokladkaka under hela förlossningsarbetet... Busigt värre!!!

kl 17:15
Gjordes en ny undersökning och en skalp elektrod (eller vad det nu heter) sattes på Alice huvud. Tror hon misstyckte då BM skrattade hysteriskt då den for runt som en propeller mellan beben på mig. Alice snurrade tydligen runt massa.
Jag var öppen 7cm här och fostervattnet började rinna en hel del efter denna undersökning.
Jag var fullt inställd på att det skulle gå så fort som möjligt så jag höjde upp sängen och ställde mig upp o lutade mig mot den. Minns att jag talade om för henne att hennes brutala undersökningar började göra nytta. För nu började värkarna kännas.
HON VAR VÄLDIGT HÅRDHÄNT!!! Hon frågade om jag inte ville ha smärtlindring men jag ville vänta. Jag visste ju att det skulle göra mycket ondare och ville spara på det goda.

kl 18:20

Tackar ja till lustgasen som det tjatas om. Börjar smutta på den och undrar varför i helvete jag väntade med att ta den???????
Jag ligger o garvar som en tok i min lilla lustgasbubbla. Försöker förklara det roliga för Janne men eftersom han inte alls vill smaka på lustgasen är det tydligen inte ett dugg roligt.

kl 18:50

Ny undersökning görs och jag är fortfarande öppen 7 cm och hon förklarar att jag även är lite svullen framtill... ja där nere nått så hon vill sätta värkstimulerande dropp. Jag frågar lite ( mest för att hon inte ska inse hur borta jag är av lustgasen... ja för jag är ju helt övertygad om att de ska ta den ifrån mig om de inser att jag inte har så jävla ont som jag tror att de krävs för att man ska få ha lustgas :P)

Vad jag förstod det vill de skynda på lite då de ju inte vet när mitt vatten gått. svullnar man "därnere" blir det ju lixom besvärligare att få ut det lilla bebispaketet. Eftersom jag faktiskt inte har så ont som jag ju iallafall minns att det gjorde då Theodor föddes så tycker väl jag med att de kan skynda på det hela. Står i journalaen att jag nu hade värkar med 3 minuters intervall. Upplever inget tryck nedåt så att säga.

kl 19:10

De sätter dropp och detta medför ju att jag blir bunden till sängen så vi höjer upp huvudändan och jag ställer mig på knä i sängen. Nu kan jag väl påstå att jag börjar känna lite. (Janne sitter tryggt i sin fotölj och spelar vilket han ju gjort hela tiden förutom då han var ute en sväng ;))

Jag fortsätter gunga höfter och snutta lustgas fast nu i sängen då.

kl19:46
Säger till att det börjar trycka på. Vad jag själv minns så stod jag nog o tänkte det ett tag och funderade på hur jag skulle kunna vända mig om och lägga mig ner.

Minns att de pratade med mig och jag tänkte "håll käft jag har inte tid att svara"
Då var det nån (kan hon ha varit ljushårig) som stod vid mitt huvud och sa "hon har en värk nu... Nu släpper det lite"
Vänder mig mot henne och säger nått i stil med " Tack exakt vad jag tänkte"
Minns oxå att jag tänkte det här måste vara längre tid än då jag krystade vid Theodors förlossning. Minns oxå att jag kände snus doft och fattade inte riktigt vart den kom ifrån tills Jag kände Jannes hand på min panna och hörde han säga nått vet inte vad. Tänkte jaha nu har han rest sig ja då måste det väl vara dags snart då.
Man hinner alltså tänka en hel del under två minuter.

kl 19:48

Alice Linnea Grindberg
Tittar ut. Hon skrek direkt. Hade tydligen navelsträngen lindad löst ett varv runt halsen.
Janne viskade i mitt öra "Det blev en Tjej"
Jag tjöt som en gris... av lycka såklart.





Ja så atte så vare... Så blev hon så att säga.
Inte utan att jag längtar tillbaka måste jag säga.


Till Maria

Hej Maria!

Jo du förstår att jag har haft lite fullt upp den senaste tiden (med att fixa header till folk oså tex :P) Så atte den där förlossningsberättelsen har legat lite på lut.. man får ju lov att prioritera oså du vet.

Men om jag gör så här... Jag lovar dig dyrt och heligt att jag ska skriva den och lägga upp den någon gång under morgon dagen. Låter det bra?


Har lite annat som måste skrivas om oxå faktiskt. Hade besök i fredags. Ett ca 4 år försenat besök men fint folk kommer ju alltid sent eller hur var det nu??? Njae i detta fallet stämmer det nog inte riktigt men nu är det bortgjort och mycket tankar far efter det... haha far var det ja.

Tack gode gud kom mamma och räddade den extremt krystade situationen och tack vare henne kan man väl säga att det gick ganska bra.


Oj nu svamlar jag.. men iallafall Maria passar det för dig om jag kör imorgon?

RSS 2.0